KONINKLIJK CIRCUS

Het Koninklijk Circus werd bij de aanleg van de Onze-Lieve-Vrouw-ter-Sneeuwwijk vanaf 1876 in het leven geroepen door de gelijknamige naamloze vennootschap. Architect Wilhelm Khunen ontwierp op het beschikbare perceel binnen het bouwblok een gebouw in de vorm van een regelmatige veelhoek. De zaal in Indische stijl was geritmeerd door twintig kolommen die als steun dienden voor een dakgebinte dat aan de ogen van de toeschouwers onttrokken werd door een verlaagd plafond in de vorm van een kasjmiersluier. Ze werd in 1878 feestelijk geopend met een show van de “Troupe équestre royale belge Renz”. Dit enige vaste circus in Brussel had boxen in de kelderverdieping die plaats boden aan meer dan 110 paarden. Waterspektakels en paardenrevues wisselden er af met pantomimes en balletten. Tussen 1908 en 1914 werden er zelfs films vertoond in de zaal. In 1920 werden er variétévertoningen opgevoerd. Heel wat jaren later, in 1953, werd het bestaande circus door architect Charles Van Nueten vervangen door een nieuw complex, ditmaal in een hedendaagse stijl.

Sinds zijn ontstaan werden in het Koninklijk Circus niet alleen talloze paardenshows en circusvertoningen opgevoerd (Circus van Moskou, Bouglione, Holiday on Ice en andere), maar traden er ook beroemde artiesten op zoals de vioolspelers Eugène Ysaÿe en Yéhudi Menuhin, Maurice Chevalier, Joséphine Baker, Mistinguette, Charles Trenet, Dalida, Buster Keaton, Gilbert Bécaud, de clown Popov, Louis Armstrong en zelfs. Maurice Béjart en het Ballet van de 20ste eeuw. Deze zeer populaire plek van het Brusselse culturele leven, die eigendom is van de Stad Brussel, werd onlangs ingrijpend gerestaureerd. Er werd een nieuw team samengesteld om dit evenementengebouw te beheren. Vandaag worden er een verscheidenheid aan stand ups, dansshows en concerten gegeven door artiesten uit de hele wereld, van Pascal Obispo tot Kylie Minogue, en van Hooverphonic tot Vanessa Paradis.

THE CLUB

Met CLUB krijgt de Stad Brussel er een spektakelzaal met een capaciteit van 350 staanplaatsen of 180 zitplaatsen.

Aansluitend op de grote zaal staat de CLUB open voor: concerten, stand-up, showcases, recepties, jongerenspektakels, podiumcoaching, platen- voorstellingen, residenties, conferenties, bedrijfsevents overdag of ’s avonds.

  • Welkom op de officiële website van het Koninklijk Circus

  • Bestel enkel tickets via de onderstaande officiële verkoopkanalen vermeld op deze website.

  • Vind het Koninklijk Circus
    op de sociale netwerken!

  • Blijf op de hoogte door u in te schrijven op onze nieuwsbrief!