08.07.2023 • 20:00

Koop uw tickets

Billy F Gibbons
08.07.2023

Georganiseerd door : GRACIA LIVE

Billy F Gibbons feat. Matt Sorum en Austin Hanks

Billy Gibbons maakt Europese tourdata bekend voor juni/juli met een exclusieve concert in België op 8 juli 2023 in het Koninklijk Circus, Brussel.

Billy F Gibbons heeft aangekondigd dat zijn energieke soloband er weer op uit trekt en aan het eind van de lente en begin van de zomer 2023 zal optreden in tal van Europese concertzalen en op Europese festivals. Het drietal bestaat uit Gibbons zelf, die de zang voor zijn rekening neemt,  gitarist en drummer Matt Sorum (The Cult, Guns ‘N’ Roses, Velvet Revolver), en linkshandige gitarist Austin Hanks, die al eerder met Gibbons heeft samengewerkt en voor het nodige ritme zal zorgen.

Gibbons is al meer dan een halve eeuw de frontman van ZZ Top en heeft de afgelopen jaren ten volle genoten van zijn avontuur als soloartiest, met drie bejubelde en commercieel succesvolle albums: het Afro-Cubaans-getinte “Perfectamundo” uit 2015, het met blues overgoten “The Big Bad Blues” uit 2018, en het bijzonder goed ontvangen “Hardware” uit 2021. De roadshow van Gibbons ging aanvankelijk de wereld veroveren met Perfectamundo en The Big Bad Blues en trekt in 2023 opnieuw alle registers open met het derde album op zak.

Met de nieuwe tournee trekken Billy G & co. vier weken en 20 concerten lang door 12 verschillende landen. De aftrap wordt op 10 juni gegeven in het Zweedse Solvesborg. Er zijn concert- en festivaldata gepland in Finland, Noorwegen, Denemarken, Duitsland, Tsjechië, Oostenrijk, Zwitserland, het VK, Frankrijk en België, met op 9 juli een finale op het festival Bospop in het Nederlandse Weert.

Billy F Gibbons: “De recente tournee met ZZ was geweldig, en met ons alter ego willen we die energie overal laten stralen. Dat doen we met deze tournee! We kunnen écht niet wachten om de BFG experience te beleven met al onze vrienden in Europa en het VK. Tot binnenkort!”

 Tickets zijn beschikbaar vanaf donderdag 2 februari 2023 om 10u via www.gracialive.be

08.07.2023 • 20:00


DELEN

ARTIESTEN

BILLY G GIBBONS

Vidéo's


Billy F Gibbons
  • Welkom op de officiële website van het Koninklijk Circus

  • Bestel enkel tickets via de onderstaande officiële verkoopkanalen vermeld op deze website.

  • Vind het Koninklijk Circus
    op de sociale netwerken!

  • Blijf op de hoogte door u in te schrijven op onze nieuwsbrief!